Personvern og cookies

Personvernerklæring

Personvernerklæringen vil gi informasjon om hvordan Euronics Norge AS samler inn og behandler personopplysninger.

Euronics Norge er behandlingsansvarlig for bedriftens behandling av personopplysninger. Euronics Norge vil ha ansvaret for å sikre at personopplysninger vil bli håndtert og behandlet i samsvar med gjeldene lovgivning. Det daglige ansvaret for håndtering av personopplysninger er delegert, slik det kommer frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Euronics Norge har en egen ansatt som jobber med personvern og GDPR. Oppgavene innebærer å gi ansatte og butikkeiere informasjon og råd om personvernlovgivningen, gi råd om personvernkonsekvenser og være kontaktpunkt for de registeret Euronics-butikkene.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kunde- og kjøpsforhold til euronics.no, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

 

1. Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på Euronics.no må du oppgi navn, adresse, mobilnummer og e-post. 
Dette er nødvendig informasjon som vi trenger for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skal være behov for det i forhold til dine ordrer.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgifts håndtering og for eventuell garanti-/retursaker. Denne historikken slettes etter ti år om ikke et nytt kjøp har blitt gjort i mellomtiden. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

 

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som euronics.no har registrert i forhold til dine kjøp og eventuelt medlemskap i Club Euronics. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene ved å ta kontakt med kundeservice avdelingen vår.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller oppdatere dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom forbrukeren tar kontakt med oss elektronisk, og med mindre er det ønske om utlevering på annen måte, vil informasjonen bli gitt i en vanlig elektronisk form.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss ved å ta kontakt med kundeservice avdeling eller club@euronics.no.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

 

1.2 Arkivering av personopplysninger

For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og vår egen filosofi om god kundeservice, lagres kjøpshistorikken i 10 år. Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år.

 

1.3 Sikring av personopplysninger

For å sikre at dine personopplysninger har Euronics.no gode rutiner og gjennomfører omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til sensitiv informasjon. Dine personopplysninger og behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at euronics.no lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

 

2. Utlevering av varer

Vi samarbeider med Postnord for transport av varer. For å kunne utlevere varene til kunde på best mulig måte deler vi personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

 

3. Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

 

3.1 Betalinger

Vi benytter oss av betalingssystemet Klarna. Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli oppgitt direkte til Klarna for å utføre en betaling. Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for euronics.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan betalingsansvarlige hos euronics.no finne din ordre hos Klarna.no. Klarna.no kan også bistå deg direkte ved kontakt.

Gjennom Klarna kan du også inngå en avtale om faktura, delbetaling eller betalingsutsettelse, for å gjennomføre det må du samtykke til at Klarna utfører en kredittsjekk basert på ditt personnummer. Avhengig av avtalen du velger vil Klarna lagre ditt personnummer til lånet er avsluttet.

For betalingsmetoder levert av Klarna vil deres personvernregler være gjeldende for ditt forhold til de, les deres personvernregler her.

    

4. Retur / Servicepartnere

I forbindelse med retur og reparasjon av produkter, så samarbeider euronics.no med Servicelogistikk AS. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har kunde rett til å få den reparert kostnadsfritt. Varen blir da håndtert av servicelogistikk AS, og vi vil dele kjøpskvittering med personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kjøpskvittering(kjøpshistorikk).

I tilfeller hvor varen ikke lar seg reparere kan servicepartner dele kvittering videre med produsent. Dette er for at euronics.no skal få informasjon om at varen skal erstattes med ny eller krediteres.

 

 

5. Markedsplass

Euronics.no selger produkter via komplett.no på deres markedsplass. Kjøper du varer via markedsplassen vil dine personopplysninger bli lagret hos komplett.no og nødvending personopplysninger for utsendelse av din vare vil bli gitt til euronics.no. For transaksjoner via markedsplass blir kjøpsinformasjon regulert av databehandleravtalen komplett.no har med den aktuelle betalingsformidleren, les deres personvernregler her.

 

6. Cookies (Informasjonskapsler)

 

Cookies eller informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du

laster ned en nettside. Disse brukes til å forbedre din brukeropplevelse.

Cookies gir nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.
Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Her kan du ser en oversikt over cookies som brukes på euronics.no:

Cookies Formål Hvilken informasjon lagres Behandlingsansvarlig

Databehandler

 

Mer informasjon finner du her
_ga Forbedre nettstedet Alt du gjør i nettbutikken unntatt sensitiv informasjon og personlig data Euronics Norge Google Analytics

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no&co=GENIE.Platform%3DDesktop

 

Dc_gtm_* Forbedre nettstedet Referanse til hvilket oppsett av sporingsscript butikken bruker Euronics Norge Google Tag Manager

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no&co=GENIE.Platform%3DDesktop

 

Facebook pixel Markedsføre aktuelle tilbud http-hoder, pikselspesifikke data og valgfrie verdier Euronics Norge  

https://www.facebook.com/business/gdpr#faqs

https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/pixel-with-ads/website-custom-audiences

 

//edialog24.no/tmp/euronics/chat.js Yte kundeservice Ingenting Euronics Norge E-dialog 24

https://www.edialog24.no/personvern-2/

 

6.1 Slik kan du unngå cookies (informasjonskapsler)

Om du ønsker å unngå cookies kan du stille inn nettleseren din til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Velger du å utelukke cookies vil flere av funksjonene på euronics.no ikke fungere.

 

6.2 Analyse

Euronics.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på euronics.no til analyse og statistikk.
Dette er data som ikke kan spores tilbake til deg som bruker eller person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre vår nettside. Eksempler på dette er: antall besøkende, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

 

6.4 Markedsføring

Kommunikasjon og markedsføring via e-post og sms blir regulert av samtykke og medlemskap i Club Euronics.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet til SMS og e-post utsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer din kjøpshistorikk for å vite hvilken informasjon du kan ha bruk. Vi henter også inn informasjon om det du har sett på nett og hvilke produkter du har sett på hos oss for å tilpasse butikken og relevante annonser ved en annen anledning.  

Markedsdirektøren har det daglige ansvaret for euronics.no sin behandling av personopplysninger knyttet til markedsføring, analyse og personalisering.

 

6.5 Personopplysninger til tredjepart

Euronics.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for euronics.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil euronics.no bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

  

8. Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter, f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

 

9. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger, eller om du ønsker at opplysninger om deg slettes eller blir utlevert kan du kontakte vår personvernsansvarlig på personvern@euronics.no 

Postadresse:            Euronics Nettbutikk
Postboks 1417
1602 Fredrikstad