Marengskake med friske frukter

Marengskake med friske frukter

Med pisket krem og frukt blir denne oppskriften en populær og lekker dessert.

ca. 8 stykker

3 eggehviter

1 kryddermål eddik

1 1/2 dl sukker

3 dl kremfløte

frukt og bær

for eksempel druer, blåbær

bringebær og jordbær

Sett ovnen på 175°.

Pisk eggehvite og eddik. For

at resultatet skal bli godt, må bollen være

ren og tørr. Pisk hvitene stive. Tilsett sukkeret

litt om gangen, og fortsett å piske til massen

er fast og litt blank.

Legg bakepapir på bakebrettet, og tegn en

rund form ved hjelp av en tallerken som er

snudd opp ned. Den bør være ca. 25 cm i

diameter. Fordel marengsmassen i sirkelen.

Sett marengsen inn i ovnen og senk varmen

til 125°. Stekes i ca. 45 minutter. Slå deretter

av ovnen og la marengsen bli kald

med ovnsdøren på gløtt.

Pisk fløten og skjær frukten i mindre biter.

Ha pisket krem på marengsbunnen og dekorer

med fruktbiter og bær.